Loading...

Metropolitan woonstijl

Home » Woonstijlen » Metropolitan woonstijl

De Metropolitan woonstijl is ongetwijfeld de hipste trend van de afgelopen jaren. Gekenmerkt door zijn luxueuze materialen en comfort haal je in een mum van tijd de glitter en glamour van Hollywood in huis. De Metropolitan stijl is kenmerkt door een perfecte harmonie tussen moderne en klassieke interieurstijlen.

Combineren van periodes en stijlen

Het leukste kenmerk van de Metropolitan woonstijl is de vrijheid om decoratie, kleuren en materialen uit allerlei stijlen en van allerlei origines te combineren. De oude kast uit grootmoeders tijd kan dus perfect gecombineerd worden met een opvallende bling-bling spiegel. Je hoeft heus geen villa in Hollywood te hebben om de Metropolitan stijl toe te kunnen passen. Ook in kleinere woningen of appartementen is het perfect mogelijk de glitter en glamour in huis te halen. Door de kleinere oppervlakte zal je wel meer moeten nadenken over kleuren en de benodigde ruimte van grote voorwerpen.

Bling bling decoratie

Geen metropolitan interieur zonder opvallende decoratie. Grote beeldwerken, schilderijen met opvallende gouden kaders, een luster vol swarovski kristallen of zelfs een beeld van een roze flamingo. The sky is the limit!

Kleuren en materialen

Net zoals bij het combineren van de verschillende stijlen is er ook veel vrijheid bij het kleur- en materiaalgebruik. Om de inrichting niet hectisch over te laten komen kies je best voor een vast kleurenpalet dat aangevuld word met opvallende accenten.

Een geslaagd geheel

Van alle interieurstijlen is de Metropolitan woonstijl één van de moeilijkste interieurstijlen om tot een succesvol interieur te brengen.  Het geheel is pas geslaagd wanneer er balans ontstaat tussen het kleurgebruik en de mix van klassieke en moderne elementen. Bovenstaande woonkamer is een mooi voorbeeld dat een Metropolitan inrichting ook bijzonder warm en knus kan zijn.

Houd mij op de hoogte Laat uw e-mailadres achter en we zullen u informeren als het product weer uit voorraad leverbaar is.