Martindale score

Martindale score uitgelegd

De Martindale score toont aan wat de slijtvastheid van een stof is (hoe slijtvast een stof is). Hoe hoger de score in cijfers, hoe hoger de slijtvastheid van de stof. Om de waarde te bepalen wordt de stof onder een zekere druk getest. Wanneer er maximaal drie draden loszitten, wordt de machine stopgezet. Het aantal toeren dat de stof gedraaid heeft staat gelijk aan de waarde van Martindale.
De hoogte van de Martindale staat gelijk aan het aantal zituren. Dus wanneer een stoel 6.000 martindale heeft, is de stoel na 6.000 zituren aan vervanging toe. Afhankelijk van het gebruik van het zitmeubel zal het aantal zituren naar eigen inschatting bepaald worden.

Martindale score

Decoratief zitgebruik (martindale score tot 6.000)

Stoffen tot 6.000 martindale zijn stoffen die niet enorm slijtvast zijn. Zitmeubelen met deze lage martindale score kunnen het beste ingezet worden als decoratief gebruik. Zo’n meubel past bijvoorbeeld perfect in de lobby of garderobe van uw bedrijf of in uw woning bijv. op een slaapkamer als u de stoel gebruikt om bijv. uw kleding overheen te hangen of waar u soms plaats op neemt.

Licht zitgebruik (6.000 tot 15.000 martindale)

Meubelstoffen met een waarde tussen de 6.000 en 15.000 martindale zijn geschikt voor meubelen die niet intensief gebruikt worden. Het is mogelijk om op deze stoelen te zitten, maar het is aan te raden om het zitgebruik op zitmeubelen te beperken. Uiteraard kunt u dit meubel gewoon in uw woning gebruiken, u dient er alleen rekening mee te houden dat de stof eerder zal slijten.

Normaal zitgebruik (15.000 tot 40.000 martindale)

Meubelstoffen met een martindale waarde van 15.000 tot 40.000 zijn geschikt voor normaal zitgebruik. Wij bedoelen met normaal zitgebruik dat de zitmeubelen niet intensief gebruikt worden, maar dat er wel veelvuldig op gezeten kan worden voordat de stoel “op” is. Geef zitmeubelen met deze martindale score bijvoorbeeld een plekje in uw kantine of vergaderruimte. Deze stoel kan ook aan de eettafel geplaatst worden als u daar bijv. niet dagelijks gebruik van maakt. Uiteraard kunt u een meubel met deze score gewoon in uw woning gebruiken, u dient er alleen rekening mee te houden dat de stof eerder zal slijten.

Intensief zitgebruik (40.000 tot 75.000 martindale)

De meubelstoffen worden steeds sterker! Een meubelstof met een martindale score tussen deze waardes gaat lang mee en is aan te raden voor bedrijven/woningen waar veel gebruik wordt gemaakt van de meubelen.  

En ten slotte:

Zeer intensief zitgebruik (martindale score 75.000+)

Erg geschikt voor horecadoeleinden waar hoogstwaarschijnlijk veel klanten op de stoel gaan zitten. Zitmeubelen in deze laatste categorie zijn enorm slijtvast. Deze zitmeubelen zullen niet snel vervangen hoeven te worden, in ieder geval niet als het om de slijtvastheid gaat!